péntek, augusztus 19, 2022
4kereken.hu

Utánfutó műszaki vizsgáztatás gördülékenyen

2021-07-26 Tudástár
utánfutó műszaki vizsgáztatása

Nélkülözhetetlen munkaeszköze a gépjármű, és ezzel együtt rendszeresen használ utánfutót is? Hamarosan szükség lesz az utánfutó műszaki vizsgáztatására, vagy beszerzés előtt áll, és még nincs tisztában a tudnivalókkal? Érdemes online tájékozódni és időpontot foglalni, így időben hozzájuthat a lényeges információkhoz, és megkímélheti magát a várakozástól.

A műszaki vizsga menete, érvényessége, ára mind lényeges kérdések. Lejárt műszakival közlekedni nagy rizikót jelent, és ez nem csak a gépjárműre vonatkozik. Kisebb, komoly, és veszélyes hibák egyaránt előfordulhatnak, ebbe a három kategóriába sorolják a szakemberek a tapasztalt rendellenességeket. Nem csak gépjármű esetén van szükség a vizsgára, nélkülözhetetlen az utánfutó műszaki vizsgáztatása is. Ha utánfutót használ, bizonyára tisztában van vele, mennyire fontos, hogy eleget tegyen az igényeinek, és ne merüljön fel semmilyen probléma útközben. Az utánfutók és a könnyű pótkocsik az O1-es besorolást kapják, és újonnan forgalomba helyezés esetén is számítani kell a költségekre. Lényeges, hogy fékezett vagy fék nélküli utánfutó műszaki vizsgájára kerül sor. A fékezett utánfutók drágábbak, viszont több előnnyel jár a használatuk. Fék nélküli utánfutó esetében pedig kevesebb a meghibásodási lehetőség. A tökéletes világítás az egyik legfontosabb tényező, mivel a megpakolt utánfutó sokszor takarja a gépjármű lámpáit. Az O1-es besorolású utánfutók, könnyű pótkocsik a személygépkocsikhoz hasonlóan 4 évre kapják meg az érvényességet az első forgalomba helyezést követően, ezután pedig kétévente szükséges az utánfutó műszaki vizsgáztatás. Környezetvédelmi vizsgálati díjat nem kell fizetni, mivel nem kerülnek káros anyagok a levegőbe működtetés közben. Az utánfutó műszaki vizsga előtt célszerű alapos ellenőrzést végezni, az esetleges karbantartási, javítási munkálatokat ellátni.

Ne feledkezzen meg a műszaki vizsgáról az utánfutó esetében sem! Tájékozódjon előzetesen, hogy tisztában legyen a díjakkal, és foglaljon időpontot online! Cégünk, a CARACE Autótechnika Kft. megbízható segítséget nyújt annak érdekében, hogy gördülékenyen tudja az utánfutó műszaki vizsgáztatást lebonyolítani. Hasznos tanácsokkal látjuk el, a www.caracekft.hu weboldalon letöltheti a szükséges nyomtatványokat, valamint kiválaszthatja a megfelelő időpontot is. Bármilyen kérdése merül fel, keressen bennünket a 06-70-6181726-os telefonszámon, vagy a karasz.imre@carace.hu e-mail címen!

Like this Article? Share it!