kedd, május 24, 2022
4kereken.hu

Szélvédő javítás nyaralás után, a fagyok előtt

2021-08-31 Tudástár
szélvédő javítás

Természetes, hogy ha az autó gyakrabban van használatban, a sérüléseknek is jobban ki van téve, és különösen igaz ez a kőfelverődés okozta károkra. A nyári hónapokban rendszerint sokkal többet használják az emberek autót, és egy-egy nyaralás alkalmával akár többszáz kilométert is megtesznek vele. Az apró kavicsok, kátyúkból felpattanó aszfalt darabok komoly problémát okozhatnak, még akkor is, ha csak apró sérülésnek látszanak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján már ősszel is előfordulhatnak fagyok, ez pedig azt jelenti, hogy a szélvédő javítás sem várhat! Miért?

szélvédő javítás halogatása kifejezetten veszélyes lehet, a sérülésekben ugyanis szennyeződések rakódnak le, így idővel egy kisebb repedés is akadályozhatja a szabad kilátást. Ha a szélvédő nincs tökéletes állapotban, merevsége is csökken, ami súlyos következményekkel járhat egy baleset esetén. A szélvédő javítás azonban még sürgetőbbé válik, ahogy közeledik a fagyos idő, mégpedig a hőmérséklet különbségekből adódó anyagfeszültség miatt. Ez könnyen oda vezethet, hogy a kisebb sérülések tovább repednek, és akár a teljes szélvédő bepókhálósodhat.

Ha a szélvédő javítás nem történik meg időben, a legnagyobb kár, ami előfordulhat, az a személyi sérülés, ugyanakkor anyagi szempontból is megközelíthető a kérdés. Egy kisebb sérülés könnyedén javítható, így pedig a pénztárcát is kíméli, míg egy komolyabb sérülés esetében általában csak a csere jelenthet megoldást, ami jóval költségesebb.

Amennyiben a nyári hónapok után kisebb sérüléseket talált a szélvédőn, a legjobb, amit tehet, hogy még az ősz kezdetén szakemberhez fordul, és elintézni a szélvédő javítást. Az Autóüveg Centrum szakértő csapatára számíthat, ha problémája adódott, gyorsan és korrekt áron végezzük a szélvédő javítást. A www.autouvegcentrum.hu weboldalon bővebben tájékozódhat, hogyan tudunk segíteni, ha pedig mihamarabb szeretné letudni a feladatot, lépjen velünk kapcsolatba akár már ma! Várjuk megkeresését a +36-88-400-876-os telefonszámon és az info@autouvegcentrum.hu e-mail címen!

Like this Article? Share it!