szombat, december 2, 2023
4kereken.hu

Szélvédő csere kell, vagy elég a javítás?

2022-09-23 Tudástár
szélvédő javítás

A kőfelverődés olyan probléma, amivel előbb vagy utóbb szinte minden autótulajdonos találkozik, azonban akinek először van dolga ilyen sérüléssel, jó, ha tudja, hogy nagyjából mire számíthat. Bár a szélvédő csere kézenfekvő megoldásnak látszik, sokszor a szélvédő javítás is elegendő, ezért érdemes tájékozódni. Nézzük, mit érdemes tudni a témában!

Először is le kell szögezni, hogy a kőfelverődés okozta sérülést teljes mértékben eltüntetni szinte lehetetlen, viszont a szilárdság és az esztétikai érték is javítható annyira, hogy az megfeleljen az elvárásoknak. Abban az esetben tehát, ha van rá lehetőség, érdemes a szélvédő javítás mellett dönteni, mert az egyszerűbb, gyorsabb és költségtakarékosabb megoldást jelent. A javíthatóság a legtöbb esetben nincs kizárva, viszont egyszerre több feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy megvalósítható legyen.

Az első és egyben legfontosabb, hogy ha a többrétegű üvegnek csak a külső rétegében keletkezik kár, akkor még lehet javítható, viszont ha az üvegek közötti műanyag réteg is sérül, csak a szélvédő csere lehet megoldás. Szintén lényeges a sérülés mértéke, általánosságban elmondható, hogy 20 mm átmérő alatti kőfelverődés esetén még van lehetőség a szélvédő javításra, de annak is van jelentősége, hogy milyen formájú a sérülés, mert lehet kizáró ok ez is. Végül fontos, hogy hol keletkezett kár, ha a közvetlen látótérnek tekintett területen kívül, de a szélvédő szélétől számított 10 centiméteres sávtól beljebb esik, csak akkor javítható.

Akár van lehetőség a javításra, akár csak a szélvédő csere jelenthet megoldást, az Autóüveg Centrum csapatára számíthat! Minden ismeretünk és eszközünk megvan ahhoz, hogy szépen javítsuk a sérüléseket, de új szélvédőt is tudunk biztosítani, méghozzá raktárról, ha cserére van szükség. A www.autouvegcentrum.hu weboldalon tudhat meg többet tevékenységünkről, és ha szeretné igénybe venni szolgáltatásunkat, a +36-88-400-876-os telefonszámon, valamint az info@autouvegcentrum.hu e-mail címen várjuk megkeresését!

Like this Article? Share it!