szombat, január 29, 2022
4kereken.hu

Lökhárítók terepjárókra szabva

2021-07-26 Tudástár
lökhárító

lökhárító az autók alapvető felszereltségének része, elől és hátul egyaránt fontos szerepet tölt be, hiszen elsődleges feladata, hogy a biztonságot szolgálja. Nem kérdés, hogy ha megsérül, cserére szorul, ám fontos figyelembe venni, hogy egészen más szempontoknak kell eleget tennie egy személyautó lökhárítójának, mint egy terepjáróénak. Utóbbi esetben nem csak nagyobb igénybevételnek van kitéve a lökhárító, de funkcióját tekintve is komplexebb, hiszen az olykor kifejezetten extrém terep egész más követelményeket támaszt az alkatrésszel szemben, mint az aszfalt.

Míg személyautókon leggyakrabban műanyag lökhárító kap helyet, addig a terepjárók esetében sokkal robusztusabb kialakításra van szükség, ezt pedig csak az acél tudja megadni. A különbségek azonban nem merülnek ki ennyiben, ezért érdemes nagy figyelmet fordítani az alkatrész kiválasztásának, különösen, ha az elsőről van szó. Természetes, hogy a lökhárítót az adott típushoz, illetve modellhez kell igazítani, de a kiegészítő lehetőségekről sem szabad megfeledkezni, hiszen ezekkel tehető teljessé az alkatrész. A terepjárókra tervezett típusok rendszerint csörlőtartóval vannak ellátva, ha valaki gyakran közlekedik szélsőséges terepviszonyok között egyedül, akkor ez az opció elengedhetetlen. Az első lökhárító esetében a gallytörő rács is rendkívül hasznos, amiből praktikus, leszerelhető változat is kapható. A választásnál fontos figyelembe venni, hogy a terepjárókra szánt lökhárító típusok többsége közúti közlekedésre nem minősített termék.

A legfontosabb szempontok között fontos megemlíteni a megbízhatóságot és időtállóságot is, ezzel összefüggésben pedig a gyártóra is nagy figyelmet kell fordítani. Ha elérkezik az idő, érdemes megvizsgálni az F4x4 első lökhárító kínálatot, melyből a legtöbb terepjáró tulajdonos szívesen válogat. Nem véletlen, a gyártó termékei a legkiválóbb minőséget képviselik, így hosszú távon lehet rájuk számítani.

Ha új lökhárító vásárlására van szükség, az rendszerint az első alkatrészt érinti. Fedezze fel a 4 wd Profi Shop Kft. termékkínálatát, melyben színvonalas termékek és számtalan praktikus kiegészítő kapott helyet! Fedezze fel az F4x4 első lökhárító választékot a www.4wdprofishop.hu weboldalon, a termékekkel kapcsolatban felmerülő kérdéseit pedig tegye fel bátran a +36-83-900-030-as telefonszámon vagy az info@4wdprofishop.hu e-mail címen!

Like this Article? Share it!