kedd, október 3, 2023
4kereken.hu

Gépjármű eredetvizsga és a tudnivalók

2022-02-02 Tudástár
gépjármű eredetvizsga

gépjármű eredetvizsgára szükséged lesz, ha járművet vásárolsz! Minden tudnivalót összeszedtünk erről az eljárásról, ami fontos lehet!

Mielőtt előjegyeztetnéd a járművedet a kiválasztott vizsgabázison gépjármű eredetvizsgára, tájékozódj arról, hogy valóban szükség van e az eljárásra! A gépjármű eredetvizsga bármilyen járműre vonatkozhat, autóra, buszra, motorkerékpárra vagy pótkocsira is, de nem mindegy, hogy milyen esetben kell igényelni.

gépjármű eredetvizsga alapvetően jármű vásárlásnál szükséges, azért, hogy a jármű eredetéről meg tudjanak győződni. Tehát használt vagy külföldről behozott járműveket kell ilyen módon ellenőrizni, leginkább azért, hogy bebizonyosodjon nem bűncselekményből származnak e.Továbbá új hatósági alvázszám beütésekor és a korábban forgalomból kivont jármű újra forgalomba helyezéséhez és járműkísérő lappal nem rendelkező, új járműhöz is kell eredetiségvizsgálat. Mikor nem kell ezzel foglalkozni? Amennyiben a járművet öröklik, közeli hozzátartózok között cserél gazdát, gépjármű kereskedő, állami, önkormányzati szerv tulajdonába kerül.

A gépjármű eredetvizsga elvégeztetéséhez át kell adni a személyi igazolványt, forgalmi engedélyt, a gépjármű törzskönyvét és a lakcím kártyát, illetve a műszaki adatlapot, származás ellenőrzési határozatot, külföldi forgalmi engedélyt.

Az eredetiségvizsgálaton ellenőrzik az okmányok eredetiségét, majd következik a jármű vizsgálata. Az alvázszám mindent elárul, de a motorszámot, a festékréteget is megnézik, illetve átvizsgálják a járművet. A költségek megtérítése nem mindig a vásárló számlájára történik, tulajdonképpen megegyezés kérdése az eladó és a vásárló között.

Mi elintézzük Neked a szükséges gépjármű eredetvizsgát és hamarosan már viheted is a járművet az utakra! A www.caracekft.hu webcímen a CARACE Autótechnika Kft. honlapja elérhető. Az autószervizünkben várjuk minden jármű tulajdonost a járművével együtt. Amennyiben időpontot szeretnél velünk egyeztetni vagy kérdésed van a tőlünk igénybe vehető szolgáltatásokról, lépj kapcsolatba velünk az info@carace.hu email címen vagy a +36-23-365-623 telefonszámon!

Like this Article? Share it!