vasárnap, március 7, 2021
4kereken.hu

A szervoolaj cseréjéről röviden

2020-08-31 Tudástár
szervoolaj

Az új autók alapfelszereltségének része a szervokormány, ami igencsak megkönnyíti a vezetést, hiszen jelentősen csökkenti a kormányzás erőszükségletét. Ám egyetlen alkatrész sem örökéletű, a szervokormány is meghibásodhat. Ennek oka többnyire a nem megfelelő szervoolaj használata vagy cseréjének hanyagolása, az ugyanis különböző hatásokra veszíti minőségéből, és probléma forrása lehet. A túlmelegedés, a szervokormány túl intenzív használata, a rendszer integritásának sérülése, valamint a nem megfelelő folyadék használata egyaránt jelenthet problémát, a kérdés csak az, honnan tudhatják a tulajdonosok, hogy a szervoolaj cseréjére van szükség?

Alapvetően 1-2 évente vagy 100 000 kilométerenként van szükség új folyadékra, ám bizonyos jelek arra utalhatnak, hogy idő előtt kell cserélni. Ilyen jel lehet, ha a szervoolaj színe sötétedik, ha égett szag jelenik meg, ha megnövekedik a kormánykerék ellenállása, ha rendellenes hangok jelentkeznek a kormánykerék elfordításakor, valamint ha szivárog a folyadék. Szintén cserélni kell az olajat a szervokormány alkatrészeinek cseréje esetén. A nem megfelelő minőségű szervoolaj szerepet játszhat a szivattyú és a tengelyek károsodásában, valamint a tömítő elemek idő előtti kopásában is, melyek a teljes szervokormány rendszer cseréjéhez vezethetnek, ami igencsak költséges. Az ideális szervoolaj kiválasztása és rendszeres ellenőrzése tehát meghosszabbíthatja a rendszer élettartamát, így mindenképpen javasolt nagy gondot fordítani rá.

Elérkezett az idő a szervoolaj cseréjére, és kiváló minőségű folyadékok közül szeretne válogatni? Fedezze fel az Olajsziget Webshop széles termékkínálatát, melyben biztosan megtalálja az autójának megfelelő szervoolajat! Látogasson el www.olajsziget.hu weboldalunkra, böngésszen nálunk bátran, és adja le rendelését néhány kattintással! Amennyiben pedig nem biztos benne, hogy melyik az ideális típus autójába, forduljon bizalommal szakértő munkatársainkhoz! Várjuk megkeresését +36-28-410-366-os telefonszámon, valamint az info@olajsziget.hu e-mail címre!

Like this Article? Share it!