kedd, március 2, 2021
4kereken.hu

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás és a fizetendő díjak

2020-12-22 Tudástár
kötelező gépjármű felelősségbiztosítás

A felelősségbiztosítás mindenki által jól ismert formája a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás. Ahogy a nevében is szerepel, ez nem opcionális, sőt, elmaradása azzal is járhat, hogy a gépjárművet kivonják a forgalomból. A szerződéskötés kötelező személyautó, teherautó, motorkerékpár, rendszám nélküli robogó, utánfutó, lakókocsi és mezőgazdasági gépek esetén is, ám minden tulajdonos maga választhat ajánlatot. Ennek azért van jelentősége, mert az egyes biztosítók kötelező gépjármű felelősségbiztosítás díjai között igen nagy eltérések lehetnek. Érdemes tehát körültekintőnek lenni, de ennek ellenére jó tudni, hogy bizonyos tényezők alapvetően befolyásolják a költségeket.

kötelező gépjármű felelősségbiztosítás éves díját elsősorban maga a jármű, valamint az üzemben tartó befolyásolja. Nézzük, pontosan milyen tényezők határozzák meg a fizetendő költséget!

•    Fontos a jármű típusa, teljesítménye, valamint kora
•    Az üzemben tartót érintően a kor, a lakóhely, a munka jellege lényeges
•    Ellenőrzik, hogy mióta rendelkezik jogosítvánnyal, okozott-e már balesetet
•    Megnézik, hogy a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás mellett van-e CASCO biztosítás is
•    Végül annak is van jelentősége, hogy a tulajdonos és az üzemben tartó ugyanaz a személy-e

Bizonyos biztosítók kedvezményt adnak közalkalmazottaknak, köztisztviselőknek, nyugdíjasoknak, illetve olyan szülőknek, akiknek 18 év alatti gyermekük van. Szintén csökkenthető a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás díja abban az esetben, ha az érintettek ugyanannál a biztosítónál kötnek élet- vagy lakásbiztosítást is, továbbá akkor, ha online intézik a befizetést.

Amennyiben szeretne a legjobb ajánlatok közül válogatni, ismerkedjen meg a Hungarorisk Kft. tevékenységével! Mi összegyűjtöttük a legkiválóbb biztosítók által nyújtott lehetőségeket, és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás kalkulátorunk segítségével könnyedén eldöntheti, melyik az Ön számára legkedvezőbb ajánlat. Látogasson el www.biztositasvalaszto.hu weboldalunkra, ahol minden részletet megismerhet, kérdéseit pedig tegye fel bátran szakértőinknek a +36-1-454-0308-as telefonszámon vagy az info@hungarorisk.hu e-mail címen!

Like this Article? Share it!