vasárnap, március 7, 2021
4kereken.hu

A dísztárcsa szerepe és a választás szempontjai

2020-10-28 Kiegészítők
dísztárcsák

Egy autó megjelenését alapvetően a karosszéria határozza meg, az összképet tekintve mégsem elhanyagolható egyetlen részlet sem. Bizony, még a kerekek is befolyásolják a külcsínt, hiszen ezek kívülről is jól látható részei a dísztárcsák, amik rendkívül látványosak. Ám fontos tisztázni, hogy a nevükkel ellentétben ezeknek az elemeknek mégsem csak a díszítés a szerepük, ezért érdemes alaposan megfontolni a választást. Az alábbiakban összefoglaljuk, mire érdemes figyelni ezzel kapcsolatban!

dísztárcsák használatának legnagyobb előnye, hogy védelmet nyújtanak a kerék szerkezeti elemeinek a külső hatásokkal szemben, lényegében tehát szerepet játszanak azok élettartamának növelésében. A menet közben felcsapódó sár, kavics, de akár kisebb-nagyobb szemét is képes kárt tenni a keréktárcsában vagy a kerékagyban, ám ha ezek nem közvetlenül a keréknek ütköznek, nem is tudnak problémát okozni. A dísztárcsa használatának előnye akkor is megmutatkozik, amikor kerékcserére kerül sor, ugyanis mivel kevesebb szennyeződés tapad meg az elemek között, könnyebben eltávolíthatóak a kerekek.

A jó dísztárcsa megbízhatóan rögzíthető, megőrzi rugalmasságát szélsőséges hőmérsékleti viszonyok között is és vegyszerekkel érintkezve sem mattul. Természetesen az sem elhanyagolható szempont, hogy az autó tulajdonosának tetszését is elnyerje, hiszen a védelem mellett az esztétikai szerep is mérvadó. A dísztárcsa méretének kiválasztásához a gumiabroncs méretét megadó számokat kell megvizsgálni, ezek közül az utolsóval kell egyeznie.

Új dísztárcsákra van szüksége? Szeretné kényelmesen intézni a vásárlást? A Hámori Autóalkatrész Kft. webáruházában széles kínálat várja, érdemes körülnéznie nálunk, ha ár-érték arányban kiváló termékek érdeklik. Választékunkat megtekintheti és rendelését is leadhatja a www.hamoriautosbolt.hu weboldalon, de ha bizonytalan a választásban, szakértőink segítségére is számíthat! Forduljon hozzánk bizalommal a +36-20-745-9926-os telefonszámon vagy a rendeles@hamoriautosbolt.hu e-mail címen!

Like this Article? Share it!