péntek, augusztus 19, 2022
4kereken.hu

Autóklíma tisztítás profikkal!

2021-05-11 Karbantartás
autóklíma tisztítás

A nyári kánikulában szinte pillanatok alatt át tud forrósodni az autók utastere, az ablakok leengedése pedig nem minden esetben enyhíti az ott uralkodó hőséget. Klíma használatával könnyedén szabályozható a hőfok, így nem csoda, hogy ma már nem gyártanak autót ilyen berendezés nélkül. Ám annak ellenére, hogy a klíma alkalmazását természetesnek tekintik az emberek, nem szabad megfeledkezni annak karbantartásáról. A szakértők nem győzik hangsúlyozni az autóklíma tisztítás jelentőségét, annak elhanyagolása ugyanis kellemetlen következményekkel járhat.

A klímaberendezés működésének velejárója a víz lecsapódása, ami kedvező feltételeket teremt a gombák, baktériumok, vírusok és egyéb kórokozók elszaporodásának. Ha az autóklíma tisztítás elmarad, a berendezés dohos szagot áraszt, ami jelentősen rontja a komfortérzetet, de az egészségre nézve is káros, ugyanis allergiás reakciókat is okozhat. Idővel a klíma teljesítménye csökken, ezzel együtt pedig nő a fogyasztás, vagyis anyagilag sem éri meg elhanyagolni a karbantartást.

Az autóklíma tisztítás akár házilag is elvégezhető, de fontos tudni, hogy a művelet nagy odafigyelést igényel. A nem megfelelően alkalmazott készítmények kárt okozhatnak a szigetelésekben, valamint az elektronikában, súlyos problémákat okozva ezzel. Ezt azonban senkinek sem kell kockáztatnia, az autóklíma tisztítás ugyanis egyszerűbb, kényelmesebb, ráadásul lényegesen hatékonyabb, ha profik végzik. Évente kétszer ajánlott szakemberekhez fordulni, akik fertőtlenítik, szükség szerint töltik, illetve javítják a berendezést.

Úgy érzi, hogy elérkezett az autóklíma tisztítás ideje? Csakis szakszerű megoldások jöhetnek szóba, ha az autójáról van szó? Az AR-GO Bt. csapata a klíma karbantartással járó teendőket is vállalja! A fertőtlenítés, töltés és javítás egyaránt szolgáltatásunk része, így teljes körű segítségre számíthat, ha ránk bízza a feladatot. A részletekért látogasson el a www.ar-go.hu weboldalra, és ha érdekli az autóklíma tisztítás, forduljon hozzánk bizalommal a +36-1-431-9407-es telefonszámon vagy az argoabroncs@t-email.hu e-mail címen!

Like this Article? Share it!