kedd, március 2, 2021
4kereken.hu

A futómű beállítást nem érdemes elhanyagolni!

2020-10-14 Karbantartás
futómű beállítás

Autónk megbízható működésének érdekében minden apró jelre érdemes figyelnünk, hiszen a komoly problémák megelőzésével nem csak a biztonságos közlekedésről gondoskodhatunk, de anyagi szempontból is jól járunk. A futómű beállítás egyike az olyan szervizelési teendőknek, amiket rendszeresen el kell végeztetni szakemberrel, mégis sokan elhanyagolják. Miért tanácsos figyelmet fordítani erre?

Ahogyan közlekedünk az autóval, rengeteg erőhatás éri a futómű alkatrészeit, a kátyús, rossz minőségű út például kifejezetten káros hatással lehet azokra. Ennek következményeképpen az alkatrészek idővel kopnak, valamint deformálódnak, és a gyári beállítások érvényüket vesztik. Egészen minimális eltérés is azzal jár, hogy az autó veszít a stabilitásából és nehezebben kormányozhatóvá válik, rendszeres használat mellett azonban nem feltétlenül érezhető, hogy időszerű a futómű beállítás, ezért nélkülözhetetlen a szakemberek közreműködése.

A helytelen beállítás nem csak fárasztóbb vezetést eredményez, de gyorsabb gumikopással és megnövekedett üzemanyag fogyasztással is jár, tehát semmiképpen sem éri meg elhanyagolni a futómű beállítást. Évente egyszer, használattól függően 10.000 – 15.000 kilométerenként ajánlott gondoskodni a szakszerű ellenőrzésről és futómű beállításról, melynek betartásával biztosítható az alkatrészek rendeltetésszerű működése és hosszú élettartama.

Időszerűvé vált a futómű beállítás, és szeretné megbízható szakemberekre bízni a feladatot? Ismerkedjen meg a Szappanos Autógáz csapatának tevékenységével, melyben a legkorszerűbb eszközökkel végzett futómű beállítás is helyet kapott! Szakértőink hosszú évek tapasztalatával a hátuk mögött végeznek minden szervizelési teendőt, melynek köszönhetően biztos lehet benne, hogy autója jó kezekben lesz, ha hozzánk fordul.

Amennyiben szeretné megismerni szolgáltatásaink részleteit, látogasson el www.autogazszereles.hu weboldalunkra, és felmerülő kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén! Várjuk megkeresését a +36-76-357-607-es telefonszámon vagy a szappanosautogaz@gmail.com e-mail címen!

Like this Article? Share it!