szombat, december 2, 2023
4kereken.hu

10w-40 motorolajat, de milyet?

2022-12-30 Karbantartás
10W-40 motorolaj

Lassan újra esedékessé válik az olajcsere, és szeretné megtalálni a gépjárművéhez leginkább megfelelő típusú készítményt? Ha már tudja, hogy Önnek 10w-40 motorolajra van szüksége, akkor is számos egyéb szempontot kell figyelembe vennie ahhoz, hogy a készítmény a maximumot hozza ki az autóból!

Egy felelős autótulajdonos sosem feledkezik meg a karbantartási teendőkről, ezen belül pedig az olajcsere az a feladat, ami a legnagyobb figyelmet érdemli. Ha a csereperiódus a végéhez közelít, itt az idő egy kicsit utánajárni annak, hogyan érdemes motorolajat választani. Bár a legtöbben szerelőre bízzák az olajcserét és egy jó szakember szívesen ad tanácsot a választáshoz, érdemes megfontolni a döntést.

Hogy melyik az optimális készítmény, azt alapvetően két tényező határozza meg, az egyik a gyártó által előírt specifikáció, a másik pedig a viszkozitás. Sokféle gyártmányhoz jó választás a 10w-40 besorolású, többfokozatú motorolaj, ami évszaktól függetlenül bátran használható, így nem szükséges évente kétszer olajat cserélni.

Ez ugyan leszűkíti némileg a lehetőségeket, ám ezen a kategórián belül is többféle készítményből lehet válogatni. A 10w-40 motorolajok között vannak hagyományos és teljesen szintetikus olajok, sőt, kifejezetten nagy távolságokhoz kifejlesztett és egyéb speciális változatok is. A végső döntést befolyásolhatják az egyedi igények, de az anyagiak is, mivel árban is széles skálán mozognak a készítmények.

Szeretné áttekinteni, hogy pontosan milyen készítmények érhetőek el a 10w-40 motorolaj kategórián belül? Cégünk, a Re-Cord Agrotrans Kft. webáruházában valamennyi elismert gyártó különféle típusú és kiszerelésű készítményét megtalálja, köztük természetesen 10w-40 besorolású olajok is helyet kaptak gazdag választékban.

Nézzen szét a www.olajsziget.hu webcímen, ahol átböngészheti a termékleírásokat és ha megszületett a döntés, a rendelését is leadhatja. Ha kérdése lenne, szívesen segítünk, hívja a +36-28-410-366-os telefonszámot vagy írjon üzenetet az info@olajsziget.hu e-mail címre!

Like this Article? Share it!